رایتینگ آزمون زبان ترکی استانبولی
نکات مهم رایتینگ آزمون زبان ترکی استانبولی
- ابتدا باید هدفتان از نوشتن انشا را مشخص کنید زیرا محتوای نوشته ، سبک نوشتاری و کلمات استفاده شده براساس همین انتخاب می شود.
- بر روی موضوع انشا فکر کنید و موضوع، مثال و توضیحاتشان را در جملات کوتاه روی برگه اولیه بیاورید.
- سبک نوشتاری مورد نظرتان باید با موضوع انشا هماهنگ باشد برای مثال اگر نوشته ای به هدف ارائه اطلاعات می نویسید باید سبک تشریحی استفاده کنید اما برای نوشته های احساسی یا اندیشه ای سبک بحث و نتیجه گیری را انتخاب کنید.
- کلمات استفاده شده در انشا باید متناسب با ویژگی های موضوع و سبک نوشتاری باشد. استفاده از کلمات خارجی، تمرکز بر پیام نوشته را پائین می آورد و درک آن را سخت می کند و سایه ای بر نوشته می باشد. استفاده از کلمات خارجی را باید به حداقل برسانیم.
- افکارتان را باید به صورت ساده و واضح بیان کنیدو سبک نوشتاری روانی داشته باشید. از مثال و توضیحاتی که سلیس و روان بودن نوشته را از بین می برد دوری کنید و از روش هایی که موثر و قابل پذیرش بودن متن را بالا می برند استفاده کنید.
- قطعا باید از روش های مسلط افکار مانند: مثال های مناسب با موضوع، تعریف ها، تشبیه ها، آمار ارقامی استفاده کنید. روش های فوق تاثیرگذاری ، قابلیت پذیرش و روان بودن نوشته را بالا می برد.
- استفاده از اصطلاح و ضرب المثل سبب انتقال پیامی طولانی با کلمات کم می شود. استفاده از کلمات مترادف ، استعداد و توانائی نویسنده را بالا می برد.
- هر نوشته حداقل از سه بخش مقدمه، توضیحات و نتیجه گیری تشکیل می شود. و این سه بخش نباید مساوی باشد. مقدمه ای دو پاراگراف، توضیحات پنج پاراگراف، و نتیجه گیری یک پاراگرافی مناسب است. البته این بخشها مشخص نمی شوند و فقط توسط خواننده تشخیص داده می شوند.
- نویسنده مسلط به زبان یابد ساختارهای صحیح زبان را استفاده کند.
- نویسنده باید فکر اصلی و افکار جزئی مربوط به آن را در ذهن داشته باشد و برای روان بودن نوشته یابد از مثال ها وتوضیحاتی بی مورد دوری کند.
انشا آزمون باید با توجه به اصول نگارش یعنی محدوده موضوع، فکر اصلی، دیدگاه نویسنده، تیتر مناسب با موضوع، سبک و طرح نوشته، مقدمه، توضیحات و نتیجه گیری، املا کلمات و علامت گذاری نگارشی، ساختار جمله زبان ترکی و ارتباط بین پاراگراف ها نوشته شود و این با ساختار خاصی انجام می شود.
انشا مناسب حتما باید مقدمه تاثیر برانگیز داشته باشد و در این بخش جمله ای کلی در مورد موضوع می آید که توجه خواننده را بر می انگیزد. باید در بخش مقدمه انشا دیدگاه نویسنده نسبت به موضوع مشخص شود. نوشتن جملات تشریحی و وصفی در این بخش گزینه مناسبی است. پس از آن بخش توضیحات می آید. بخش توضیحات باید طولانی باشد. موضوعاتی که در بخش مقدمه به شکل کوتاه و مختصر آمده در بخش توضیحات به صورت طولانی و با جزئیات بررسی می شود. اطلاعات زیادی در مورد موضوع انشا ارائه می شود و با مثالها تشریح می شود. در صورت نیاز مقایسه انجام می شود. اگر از چند پاراگراف تشکیل شده باشد پاراگرافها باید ادامه یکدیگر و یکی تکمیل کننده دیگری باشد.
بخش نتیجه گیری بخشی است که موضوع انشا را قطعی می رساند و نظر اصلی در یک جمله خلاصه می شود و مهم ترین جمله در این بخش است.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)